Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Zaligverklaringen in maart en april

Zaligverklaringen in maart en april

BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - De Franse priester, Pierre Bonhomme (1803-1861) wordt op 23 maart in Rome door de paus zalig verklaard. De Franse priester uit de streek van Cahors werd onder meer bekend als stichter van de religieuzen van Onze-Lieve-Vrouw van Calvarie.

Tijdens dezelfde plechtigheid zal de paus ook de Catalaanse Juane Lluch, de Spaanse Maria Rodriguez, de Braziliaanse Caridad Brader en de Hongaarse leek, arts en familievader Ladislas Batthyany-Strattmann (1870-1931) zaligverklaren. Op 27 april is het de beurt aan zes Italianen, waaronder Don Giacome Alberione (1884-1871).

 
 

 

Rorate Zoeken