Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Godsdienst moet Ethiopië en Eritrea verzoenen

Godsdienst moet Ethiopië en Eritrea verzoenen
ROME (KerkNet/Misna) - Twintig religieuze leiders uit Eritrea en Ethiopië kwamen in Nairabi (Kenia) voor vredesoverleg samen. Het was reeds de zesde bijeenkomst, met steun van de afdeling van Kerk in Nood in Noorwegen.
Volgens Misna moet de bijeenkomst de basis leggen voor het overleg tussen de leiders van beide landen, die reeds in juni 2000 in Algiers een vredesakkoord ondertekenden.
De deelnemers van de bijeenkomst vertegenwoordigden zowel de orthodoxe, katholieke, protestantse en islamitische gemeenschap. Van elk land waren er tien afgevaardigden.
Die verbonden er zich volgens Abba Stafanos tijdens de bijeenkomst toe om zich in te zetten voor de vrede tussen Ethiopië en Eritrea. Volgens hen moet de godsdienst bij het vredesproces belangrijke rol spelen, omdat enkel godsdienst het geweten van het individu, de gemeenschap en de natie weet te beroeren: “Enkel door godsdienst kunnen mensen vergiffenis schenken, vergeten en verzoenen om samen op weg te gaan naar de toekomst”.
De vorige ontmoetingen van de religieuze leiders hadden plaats in Noorwegen, Frankfurt en New York.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken