Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan heeft geen probleem met Harry Potter

Vaticaan heeft geen probleem met Harry Potter
VATICAANSTAD (RKnieuws.net/Reuters) - Katholieke Harry Potter fans kunnen opgelucht ademhalen: het Vaticaan zegt geen problemen te hebben met de jonge tovenaar. Dit bleek vandaag tijdens een persconferentie in het Vaticaan bij gelegenheid van de presentatie van een document over het fenomeen "New Age".
Tijdens de persconferentie over de "New Age" beweging werd de vraag gesteld of de boeken en de films over de tovenaarsjongen Harry Potter problematisch zijn voor de katholieke kerk. Sommige evangelische groepen hebben de zeer populaire jeugdboeken veroordeeld omdat ze magie en het occulte zouden verheerlijken.

"Ik denk niet dat iemand van ons is opgegroeid zonder de denkbeeldige wereld van elven, tovenaars en heksen" zei priester Peter Fleetwood, één van de Vaticaanse medewerkers die aan het document over New Age heeft gewerkt.

Onderscheid tussen goed en kwaad

Fleetwood, secretaris van de raad van de Europese bisschoppenconferentie en lid van de pauselijke raad voor de Cultuur was positief over de Harry Potterboeken: "Ze zijn niet slecht. Ze dienen niet als reclame voor anti-Christelijke ideologie. Als ik de bedoelingen van de auteur van Harry Potter goed begrijp, helpen ze kinderen om het verschil tussen goed en kwaad te begrijpen", zei hij in antwoord op een vraag van een journalist, "daar is ze zeer duidelijk over".

Volgens Fleetwood houdt de Britse auteur J.K. Rowling er een christelijke levenswijze en manier van schrijven op na.

Het vijfde deel in de serie Harry Potter-boeken werd binnen 24 uur een absolute bestseller nadat bekend werd gemaakt dat het boek in juni zou verschijnen.

Lees ook:

<a href="http://www.rorate.com/rorate/scripts/art.php?id=9800"><u>Vaticaan spreekt zich uit over New Age beweging</u></a>
 
 

 

Rorate Zoeken