Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: biddend mens is baken van licht

Paus: biddend mens is baken van licht
VATICAANSTAD (Zenit/RKnieuws.net) - Het gebed waarin God voor zijn liefde en trouw geprezen wordt, is een getuigenis dat de wereld kan veranderen. Dat zei paus Johannes Paulus II tijdens zijn wekelijkse overweging.

Tijdens de woensdagmiddagaudiëntie sprak de Heilige Vader over Psalm 116. Hij zei dat "de ervaring van gebed de wereld in moet schijnen, zichzelf veranderend in een getuigenis voor diegenen die ons geloof niet delen."

Volgens de paus vindt de Psalmist dat "de schoonheid en vreugde van het geloof" in staat is om "alle volkeren en alle naties te overwinnen" met het "verlangen om God te kennen, ontmoeten en te prijzen."

De kracht van gebed ligt in de overweging van twee fundamentele waarheden: de liefde en trouw van God, zo vertelde paus Johannes Paulus II aan de duizenden pelgrims die samengekomen waren in de Paulus VI hal.

<B>Baken van licht

De paus zette de Psalm in de context van de moderne wereld door te stellen dat "in een technologische wereld die bedreigd wordt door een verduistering van het heilige, in een samenleving die plezier vindt in een zekere zelfgenoegzaamheid, is het getuigenis van een man van gebed als een baken van licht in de duisternis."

"Aanvankelijk wekt het misschien alleen nieuwsgierigheid, daarna kan het de reflectieve persoon aanzetten om zichzelf te bevragen over de betekenis van gebed en uiteindelijk kan het een groeiend verlangen naar die ervaring scheppen. Daarom is gebed nooit een individueel gebeuren, maar het breidt zich uit totdat het de hele wereld erin betrokken is," zei de Heilige Vader tot slot.
 
 

 

Rorate Zoeken