Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

België herdenkt "spekpater" met drukbezochte viering

LEUVEN (RKnieuws.net) - De Sint-Pietershoofdkerk aan de Grote Markt in Leuven liep zaterdagvoormiddag nagenoeg volledig vol voor de herdenkingsviering van pater Werenfried van Straaten, de stichter van Kerk in Nood/Oostpriesterhulp die op 31 januari overleed en vrijdag in Königstein (Duitsland) werd begraven.
Hoofdcelebrant van de herdenkingsviering was abt-generaal Noyens van de Norbertijnen, de orde waartoe pater Werenfried behoorde. Hij werd aan het altaar geassisteerd door Mgr. Jan De Bie, hulpbisschop van Kardinaal Danneels en vertegenwoordiger namens de Belgische bisschoppen, door de abten van de abdij van Averbode en Tongerlo en door Joaquin Cn Alliende, de opvolger van pater Werenfried bij de internationale hulporganisatie Kerk in Nood/Oostpriesterhulp. De gezangen werden verzorgd door het Sint-Ceciliakoor van Heusden-Zolder. Op het einde van de viering waren er toespraken door abt Ulrik Geniets van de abdij van Averbode en door Joaquin Alliende die de betekenis van Werenfried van Straaten en van zijn werk belichtten. (TB)
 
 

 

Rorate Zoeken