Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Etchegaray bidt samen met Iraakse gelovigen voor de vrede

Kardinaal Etchegaray bidt samen met Iraakse gelovigen voor de vrede
BAGDAD (RKnieuws.net) - Kardinaal Etchegaray, die als speciale gezant van de paus op vredesmissie in Irak is, bad vandaag samen met honderden gelovigen om vrede in het land. "Deze dagen blijft de angst waarin jullie leven alsmaar groeien", zei de kardinaal tijdens een mis in de kathedraal van Bagdad.
"De Heilige Vader heeft me gezonden om te zien hoe de moedige Irakezen leven in deze roerige tijden", zei Etchegaray tot de aanwezigen in de kathedraal.

Aziz

Etchegaray kwam dinsdagavond aan in Bagdad met een speciale boodschap van paus Johannes Paulus II voor Saddam Hoessein. Er werd nog niet aangekondigd wanneer de pauselijke gezant de president van Irak zal ontmoeten.

Etchegaray sprak vandaag met Tareq Aziz en met vice-president Taha Yassin Ramadan. Daarna vierde hij de mis in de Chaldese katholieke kathedraal van Bagdad. Vijf procent van de Iraakse bevolking is Christelijk.

Applaus

"Wie in de wereld praat en denkt op dit moment niet na over de ernstige bedreigingen voor Irak?" vroeg Etchegaray zich af tijdens zijn homilie. De aanwezige gelovigen reageerden met applaus op de preek en de gebeden voor de vrede van de 80-jarige kardinaal.

De gelovigen in de St. Jozefkathedraal lijken te berusten in de mogelijkheid van een door de VS geleide invasie van hun land.

"De meesten van ons kennen alleen maar oorlogsomstandigheden", zei een man, verwijzend naar de oorlog met Iran tussen 1980 en 1988, de Golf Oorlog in 1991 en de 12 jaar dat het land al te lijden heeft onder de economische sancties die door de VN werden opgelegd.

"Het enige dat ons nog rest, is te bidden", zei de Chaldese bisschop Immanuel Delli tot de gelovigen. "God haat oorlog. Hij gaf ons hersenen om de dialoog te voeren".
 
 

 

Rorate Zoeken