Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan wil "snelwegapostolaat"

VATICAANSTAD (Zenit/RKnieuws.net) - De toenemende aggressie in het verkeer en de tragedie van verkeersongelukken heeft het Vaticaan aangezet tot een initiatief om positieve waarden op de weg te gaan promoten.
Als vervolg op een Europese ontmoeting eerder deze maand gaf de Pauselijke Raad voor Migranten en Reizigers een persbericht uit waarin ze onder meer stelt dat wegen niet slechts gebruikt worden om zich voort te plaatsen maar dat het plaatsen zijn waar mensen elkaar ontmoeten.
De verklaring roept op tot gepaste en creatieve manieren van apostolaat daar.

Ongelukken

In de 20e eeuw verloren 35 miljoen mensen het leven bij verkeersongevallen, anderhalf miljard raakte gewond. In 90% van de gevallen was een verkeersongeluk het gevolg van menselijk falen.

Daarom roept het Vaticaan op tot een gedegen voorlichting over verkeersgedrag en zorg voor slachtoffers. Dit is "urgent voor de samenleving, Kerken en kerkelijke gemeenschappen, alsook voor religieuze leiders."

"Het snelwegapostolaat richt zich vooral op het ontwikkelen van een groter bewustzijn van de behoefte om de fundamenten van de vrede en menselijk samenleven te leggen, ook op de wegen van de wereld, in een samenleving die steeds aggressiever, arroganter en gewelddadiger zal worden."
 
 

 

Rorate Zoeken