Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerk herontdekt Sint Valentijn

Kerk herontdekt Sint Valentijn
BRUSSEL (KerkNet/KNA) - St. Valentijn is vooral een hoogdag voor verliefde koppeltjes en handelaars, maar sinds kort herontdekt ook de katholieke Kerk St. Valentijn. Dat meldt het Duitse persagentschap KNA. Volgens KNA worden er in de Duitse en Oostenrijkse steden Düsseldorf, Erfurt, Altenburg en Innsbruck speciale kerkdiensten georganiseerd om verloofde koppeltjes te zegenen.

Een dominicaan uit Düsseldorf organiseert bij deze gelegenheid zelfs speciaal een 'Nacht van de Geliefden', waarvoor zowel christenen als niet-christenen zijn uitgenodigd. De dominicaan wil op deze feestdag koppeltjes in zijn kerk de ruimte geven om zich over hun relatie en de liefde te bezinnen. Daarbij maakt hij gebruik van liefdesliedjes uit de rock, pop en klassieke muziek en videofragmentjes over de liefde.

Tegelijkertijd loopt er in Duitsland een speciale actie voor St.-Valentijn waarbij geliefden worden opgelopen om bij de feestdag van St.-Valentijn enkel "eerlijke bloemen" te kopen. Volgens de initiatiefnemers van die actie moeten er te veel mensen onder onmenselijke omstandigheden werken op bloemenkwekerijen in Afrika en Latijns-Amerika. Daarom worden koppeltjes opgeroepen om enkele bloemen met een Duits bloemenlabel te schenken.

<B>Valentinus

Sint Valentinus werd in het begin van de derde eeuw geboren nabij Rome. Hij was priester en zou ook arts geweest zijn. Hij werd bisschop van Terni, en werd op 14 februari 268 in Rome onthoofd nadat hij geprobeerd zou hebben de keizer te bekeren tot het christelijk geloof.

De verering voor Valentinus kwam in de veertiende eeuw echt opgang. Het was toen meer een feest voor verloofden die elkaar al trouw beloofden nog voordat zij in het huwelijk traden. Hij is de patroon van onder andere verliefden en verloofden en wordt ook aangeroepen voor een goed huwelijk.

Stuur uw Valentijnskaart via AMS

Speciaal voor Valentijnsdag hebben we een aantal e-cards toegevoegd aan onze 'Angelic Message Service'.

Klik hier om een Valentijnskaart te versturen: <a href="http://www.catechesis.net/ams/scripts/index.php?categorie=Valentijnsdag">E-cards Valentijnsdag</a>


 
 

 

Rorate Zoeken