Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Arinze: Westen moet Afrika niet gezinsbeleid opleggen

Kardinaal Arinze: Westen moet Afrika niet gezinsbeleid opleggen
ROME (Zenit/RKnieuws.net) - De Nigeriaanse kardinaal Francis Arinze vindt dat Afrika in de eerste plaats voedsel nodig heeft, geen wapens. Verder wil Europa volgens hem de problemen op het Afrikaanse continent beheersen door de gezinnen kleiner te houden.
"Europa moet ervoor waken om niet haar demografische beleid op te leggen aan Afrika oor bijvoorbeeld te suggereren dat echtparen niet meer dan twee kinderen zouden krijgen."
Volgens de kardinaal, die prefect is van de Congregatie voor de Eredienst, zou zo'n houding onterecht zijn omdat het hier gaat om de culturele, religieuze en sociale dimensie van het Afrikaanse bewustzijn.

Wapenleveranties

"De enige oplossing voor het probleem van overbevolking is ontwikkeling," zei de kardinaal in een verklaring aan de persdienst van de Italiaanse bisschoppen.

Arinze is bezorgd over het feit dat landen wel beschikking hebben over de modernste wapens terwijl de bevolking sterft van de honger. Hij vroeg zich ook af welke landen die wapens sturen.

"Europa, en ook Noord-Amerika, zouden zichzelf vragen moeten stellen hierover. Je helpt een land niet door wapens te leveren. Europese landen zouden zichzelf ethische vragen moeten stellen en niet alleen maar aan commerciële belangen denken."
 
 

 

Rorate Zoeken