Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe apostolische nuntius voor België

Nieuwe apostolische nuntius voor België
BRUSSEL (Kerknet) - Paus Johannes Paulus II heeft vandaag mgr. Karl-Josef Rauber, titulair aartsbisschop van Giubalziana, benoemd tot apostolisch nuntius in België en Luxemburg.
Hij volgt mgr. Pier Luigi Celata op die op 14 november 2002 benoemd is tot secretaris van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog.

Een apostolisch nuntius is de ambassadeur van de H. Stoel bij een staat en is tegelijkertijd ook de vertegenwoordiger van de paus bij de plaatselijke kerk.

De nieuwe nuntius is geboren in het Duitse Nürenberg op 11 april 1934. Hij werd priester gewijd op 28 februari 1959 en na het behalen van een doctoraat in het Kerkelijk Recht trad hij in 1966 in diplomatieke dienst van de Heilige stoel.

Zijn diplomatieke carrière startte, na een tijdje werkzaam te zijn geweest op het Staatssecretariaat, in België waar hij raadgever was op de nuntiatuur in Brussel en bracht hem vervolgens naar Griekenland en naar Oeganda. Op 18 december 1982 werd hij pro-nuntius in Oeganda. In 1990 werd hij President van de Pauselijke Kerkelijke Academie. Drie jaar later volgde zijn benoeming tot nuntius in Zwitserland en Lichtenstein en in 1997 tot nuntius in Hongarije en Moldavië.

Doordat de nieuwe nuntius twintig jaar terug al werkzaam was in België is hij goed bekend met het land. Naast het Duits, beheerst mgr. Rauber ook het Frans, het Engels, het Italiaans en het Spaans.
 
 

 

Rorate Zoeken