Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Rusland wijst opnieuw Rooms-katholieke priester uit

Rusland wijst opnieuw Rooms-katholieke priester uit
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - De politie in het Russische Pushkin, vlak bij St.-Petersburg, heeft opnieuw een Poolse katholieke priester uitgewezen. De man krijgt twee weken tijd om het land te verlaten.
De Poolse priester Bronislaw Czaplicki, van het aartsbisdom Katovice, werkte al tien jaar in Rusland. Hij was er niet alleen parochiepriester in Pushkin, maar ook professor aan het seminarie van St.-Petersburg. Daarnaast was hij ook voorzitter van de Kerkelijke Commissie die de lijst opstelde van de katholieke martelaars in Rusland tijdens de twintigste eeuw.

De uitwijzing zet opnieuw een flinke domper op de hoop voor een normalisatie van de relaties. De Russische ambassadeur bij de Heilige Stoel had onlangs nog aangedrongen op een herstel van die relaties en toen zelfs een pausbezoek niet uitgesloten.
 
 

 

Rorate Zoeken