Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschoppen Haarlem bidden rozenkrans voor vrede

Bisschoppen Haarlem bidden rozenkrans voor vrede
De bisschop van Haarlem, mgr. dr. J.M.Punt, en zijn hulpbisschop mgr. J.van Burgsteden S.S.S. zullen op Aswoensdag in Amsterdam de rozenkrans bidden tot intentie van vrede in Golfregio. De gebedsbijeenkomst is in de kerk op het Begijnhof in Amsterdam en begint om vier uur. Om vijf uur is er een eucharistieviering waaronder het askruisje wordt toegediend.
Paus Johannes Paulus II heeft gevraagd om op Aswoensdag te vasten en te bidden voor vrede in de wereld. De paus voegde daaraan toe, dat hij heel bijzonder het rozenkransgebed aanbeveelt. Verschillende Maria-oorden, zoals Lourdes en Fatima, zullen woensdag in het teken staan van dit bijzondere rozenkransgebed.

De bisschoppen van Haarlem zullen in het komende jaar, uitgeroepen tot rozenkransjaar, op een aantal Mariale plaatsen de rozenkrans bidden, mede in het kader van 150 jaar heroprichting van het bisdom.
 
 

 

Rorate Zoeken