Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Portret van Jezus huilt bloedtranen

Portret van Jezus huilt bloedtranen
BRUSSEL (KerkNet/Kath.net) - Volgens het Duitse Kath.net reisden er de voorbije dagen honderden mensen naar een Indische Kerk, waar een wonderbaarlijk portret van Jezus werd opgesteld met bloedtranen.
Het portret is eigendom van een 14-jarig meisje uit het Indiase dorpje Ambora-Camurlin in het zuiden van de Indiase deelstaat Goa.

Volgens de 'Deccan Chronicle' begon het portret op een dag plots bloedtranen te schreien. Sinds die dag kwamen honderden pelgrims het beeld bewonderen en er bidden, aanvankelijk enkel de dorpsbewoners - maar later kwamen mensen van heinde en verre.

De Indiase priester Olavo Pereira wilde niet verklaren dat het om een wonder gaat: "We moeten voorzichtig zijn en de echtheid nagaan". Hij wees er wel op dat mensen wel vaker visoenen hebben, maar dat die vaak erg subjectief zijn en de test van de werkelijkheid zelden doorstaan.
 
 

 

Rorate Zoeken