Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Al 350.000 inschrijvingen Wereldjongerendagen Toronto

Al 350.000 inschrijvingen Wereldjongerendagen Toronto
UTRECHT (KerkNet/121) - Ruim één jaar voor de Wereldjongerendagen in Toronto hebben zich al 350.000 jongeren uit de hele wereld ingeschreven voor de jongerendagen in Toronto.
Dat meldt 121. De organisatie laat op de officiële website van de Wereldjongerendagen weten in totaal een half miljoen deelnemers te verwachten.

Op palmzondag werd de officieuze start gegeven voor 'Toronto 2002' met de overhandiging op het Sint-Pietersplein van het houten 'Wereldjongerendagenkruis' door de paus aan 47 jonge Canadezen, die het voor een menigte van enkele honderdduizenden ronddroegen, voorafgegaan door eskimodrummers. Het kruis gaat de komende maanden op tournee door Canada om jongeren warm te maken voor de Wereldjongerendagen die van 18-28 juli 2002 plaatsvinden.

Volgens 121 zal het "per vliegtuig, truck, schip en zelfs sneeuwmobiel op plekken komen waar de religiositeit op een laag pitje brandt, zoals gevangenissen, winkelcentra, skihellingen en nachtclubs".

De officiële website van de Wereldjongerendagen 2002 is te vinden op www.wyd2002.org
 
 

 

Rorate Zoeken