Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Maagdenwijding haalt wereldpers

Maagdenwijding haalt wereldpers
NEW YORK (KerkNet/Zenit) - Twee Amerikaanse vrouwen hebben op 27 januari in aanwezigheid van een bisschop de gelofte van kuisheid afgelegd. Bij die gelegenheid werd een religieuze plechtigheid georganiseerd.
De wijdingsceremonie van de twee katholieke maagden had plaats in de kathedraal van Brooklyn en haalde vlot de wereldpers. Toch is het ritueel niet zo ongewoon. Reeds in de handelingen van de apostelen (Hand 21,8-10) staat dat de vier dochters van Filippus zo’n gelofte aflegden. In 1970 blies de toenmalige Paus Paulus VI het ritueel nieuw leven in. Het was 148 jaar geleden dat er binnen de katholieke Kerk nog eens zo’n ritus plaatshad.
 
 

 

Rorate Zoeken