Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerken zitten met Mient-Jan Faber in hun maag

Kerken zitten met Mient-Jan Faber in hun maag
AMSTERDAM (Trouw/RKnieuws.net) - 'Door Mient-Jan Faber staan we internationaal in ons hemd'. Dat zegt ds. Wies Houweling, Nederlands lid van het Centraal Comité van de Wereldraad van kerken vandaag in een interview in Trouw.
Volgens Houweling is er binnen de kerken "geen enkele verdeeldheid over de oorlog. Kerken zeggen 'nee'. Alleen... er is Mient-Jan". Het Interkerkelijk vredesberaad (IKV) van Mient-Jan Faber vindt geweld verdedigbaar om Saddam te verdrijven. "Zíjn we als kerken eens eensgezind, laten we een verdeeld geluid horen. Internationaal sta ik in mijn hemd", zegt Houweling.

Volgens haar "zitten de Sow-kerken met Mient-Jan in hun maag". In een later stadium ziet ze wel wat in het evalueren van Fabers taak namens de kerken. Maar ook het IKV is volgens Houweling intern verdeeld.

"Je kunt wel zeggen: Saddam moet weg, dus laten de westerse troepen hun klus maar afmaken nu ze er toch zijn", zegt Houweling. "Maar dat vind ik geen aanvaardbare redenering. Geweld roept geweld op. Tegen oorlog betekent oproepen tot het weghalen van de troepen." (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken