Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

700 deelnemers aan vredesontmoeting in Ieper

700 deelnemers aan vredesontmoeting in Ieper
IEPER (RK-Nieuws.net) - Zaterdagnamiddag hebben zo wat 700 personen deelgenomen aan de vredesontmoeting die het bisdom Brugge naar aanleiding van de oorlog in Irak organiseerde in Ieper. Mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, was persoonlijk aanwezig. Hij hield een korte toespraak.
De vredesontmoeting bestond uit een stille optocht door de Ieperse binnenstad, een evocatie met zang en choreografie en een gebedsmoment.

De optocht stond in het teken van een uitspraak die ooit door Albert Schweitzer werd gedaan: ,,Bidden verandert de wereld niet. Mensen die bidden veranderen wel. En mensen veranderen de wereld´´. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken