Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan veroordeelt jongste bloedbaden in Bagdad

Vaticaan veroordeelt  jongste bloedbaden in Bagdad
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Het Vaticaan heeft de jongste bloedbaden in Irakese hoofdstad Bagdad scherp veroordeeld. Dat heeft Radio Vaticaan zondagavond gemeld.
Radio Vaticaan verwijst naar een commentaarartikel in de Vaticaanse krant Osservatore Romano waarin staat dat de dood van mensen bij twee explosies binnen de drie dagen op marktplaatsen in Bagdad bewijst dat ook tijdens deze oorlog de burgerbevolking het eerste slachtoffer is. Verder schrijft de Vaticaanse krant dat ook de zogenaamde intelligente wapens de dood van vrouwen en kinderen niet uitsluiten. ,,Het door de oorlog veroorzaakte lijden roept bij de bevolking niet enkel de woede op van vandaag maar ook de haat van morgen´´, zo meent de Osservatore Romano. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken