Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Abdij organiseert bezinningsdagen voor Pasen

Abdij organiseert bezinningsdagen voor Pasen
BRUSSEL (KerkNet/RKnieuws.net) - De Oude Abdij in Drongen organiseert drie bezinningsdagen voor wie zich, vrij van dagelijkse beslommeringen, intens op Pasen wil voorbereiden.
Het is geen cursus of theorie, maar dagen van stilte en inkeer waarin de weg van Jezus, van Witte Donderdag tot Pasen, wordt gevolgd.

Dagelijks worden de deelnemers ingeleid in de schriftlezingen en wordt gelezen uit het werk van grote meesters (o.a. Jan van het Kruis, Simone Weil, Dietrich Bonhoeffer). Er wordt bijzondere zorg besteed aan de liturgie. In de namiddag kan men inschrijven voor een minicursus meditatief bloemschikken of een geleide wandeling. ’s Avonds is er een cultureel programma (woensdag en donderdag). Het spreekt vanzelf dat niemand verplicht is aan welke activiteit dan ook deel te nemen.

Jeugdprogramma

Iedereen is van harte welkom, ook ouders met kinderen. Er wordt een aan de leeftijd aangepast volwaardig programma, dat een mix is van creatieve catechese en ontspannende activiteiten. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er voor de kinderen een aan hun leeftijd aangepast catechesemoment in de voor- of namiddag. Daarnaast is er voor jongsten ook nog een zoektocht doorheen de abdij en de tuin, een boottocht op de Leie, een wandeling in het natuurgebied de Bourgoyen, knutselen, brood bakken in de grote keuken, zingen, .. Uiteraard kunnen de kinderen deelnemen aan de liturgie. Voor de kleinsten is er dan opvang. De begeleiding van dit kinderprogramma is in handen van Ria Savoye en Tine De Leeuw. Ook voor de allerkleinsten is deskundige opvang voorzien. Buiten de uren van het afzonderlijk programma hebben ouders en kinderen natuurlijk ruimschoots de gelegenheid om bij elkaar te zijn.

We letten er speciaal op dat de rustige, meditatieve sfeer in de abdij bewaard blijft.

Opgave

De driedaagse begint op woensdagavond 16 april met het avondmaal en eindigt op zondag 20 april met een feestelijk ontbijt. Volwassenen betalen 107 euro, kinderen vanaf 12 jaar 50 euro en kinderen tot 12 jaar 10 euro. In deze prijzen is alles inbegrepen, behalve eventueel lakens (4,50 euro per paar). Inschrijven kan via de website www.oudeabdij.be en overschrijving van een voorschot van 50 euro (per gezin), te storten op rekening 447-8630601-48 van Oude Abdij, Drongenplein 27, 9031 Drongen, met vermelding Pasen 2003. Er volgt een bevestiging. Gelieve in te schrijven vóór 7 april.
 
 

 

Rorate Zoeken