Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Digitaal bidprentje

Digitaal bidprentje
BRUSSEL/BREDA (KerkNet) - De Nederlandse burgemeester Crits Rutten van Breda stelde eind januari tijdens een uitvaartbeurs het digitale alternatief voor van de traditionele bidprintjes bij uitvaarten. De eerste gedachtenis cd-rom voor overledenen werd uitgewerkt door begrafenisondernemer Van der Stappen uit het Nederlandse Geldrop, die meent dat er een toekomst is weggelegd voor dit soort bidprentjes waarin een kleine cd-rom is ingeschoven.
Op de cd-rom, met klank én beeld, staan vooral veel foto’s en andere herinneringen van de overledene. Na de begrafenisplechtigheid kunnen familieleden en vrienden thuis op hun pc rustig terugblikken op het leven van de overledene.
In eerste instantie zal het bidprentje met cd zo’n 1.000 gulden (goed 18.000 BEF) kosten. De woordvoerder H. Raaijmakers van de begrafenisonderneming meent echter dat die prijs snel zal dalen als er veel vraag komt naar het product.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken