Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bijbel in Roemeens

Bijbel in Roemeens
VATICAAN (KerkNet/VIS) - Kardinaal Ignace Moussa I Daoud zal op 29 mei tijdens een persconferentie in Rome de herdruk voorstellen van de Baj-Bijbel van de drukkerij van het Vaticaan. Die bijbel wordt door sommigen beschouwd als een monument van de Roemeense taal.
De persvoorstelling door de prefect van de Congregatie van de oosterse Kerken, wordt bijgewoond door de metropoliet aartsbisschop Lucian Muresan van Alba Julia en Fagaras van de Geunieerden; Eugen Simion, de voorzitter van de Roemeense Academie; Camil Murasanu van diezelfde academie en Cesare Alzati van de universiteit van Pisa.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken