Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Irak: humanitaire situatie in Ninive verergert van uur tot uur

Irak: humanitaire situatie in Ninive verergert van uur tot uur
BAGDAD (RKnieuws.net) - In de stad Ninive, in het noorden van Irak, verergert de humanitaire situatie van uur tot uur. In Ninive, dat 25.000 inwoners telt, en niet ver van Mossoul ligt, zijn nu al 10.000 vluchtelingen uit Bagdad aangekomen. Dat meldt het Romeinse persagentschap FIDES, dat zijn informatie betrekt uit kerkelijke bronnen in Ninive.
,,Wij hopen dat zij die nu de macht nemen ook in staat zijn een burgeroorlog te vermijden'', aldus de Irakese kerkelijke leiders.

In Ninive blijven de vluchtelingen toestromen. Er is nog nauwelijks voedsel. Ook zijn er nagenoeg geen geneesmiddelen voorhanden.

De Irakese kerkelijke leiders wijzen er op dat Ninive geen militaire installaties op zijn grondgebied heeft en bombardementen daardoor wellicht zullen uitblijven. De kerkelijke leiders wijzen er ook op dat daar waar de ordestrijdkrachten op Irakees grondgebied verdwenen zijn diefstallen en geweld schering en inslag zijn geworden. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken