Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: God is op iedereen verliefd

Paus: God is op iedereen verliefd
VATICAANSTAD (Zenit/RKnieuws.net) – God, de schepper van alle dingen en Heer van de kosmos, is verenigd met iedere man en vrouw in een liefhebbende relatie. Dat zei paus Johannes Paulus tijdens zijn woensdagmiddagaudiëntie.
De paus gaf een meditatie over psalm 134 voor de 15 000 pelgrims op het Sint Pieters plein. “De ban ddie tussen ons en de Heer bestaat wordt gekenmerkd door liefde, intimiteit en een blijde aanhankelijkheid.”

De God van wonderen is toch heel dicht bij de mens, dat zien we ook in de geschiedenis van de verlossing. Verder wees de paus op het fundament van het geloof, zoals dat in het eerste van de Tien Geboden staat: “God is één” maar bovenal is Hij “een persoon die handelt, spreekt, liefheeft en redt.” (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken