Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vijfduizend belangstellenden voor dankmis prins Laurent

Vijfduizend belangstellenden voor dankmis prins Laurent
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Voor de dankmis van prins Laurent en prinses Claire in de kerk van de Brusselse Marollenwijk daagden zondagnamiddag vijfduizend belangstellenden op. In de kerk was echter maar plaats voor 700 mensen. De viering werd opgedragen door de franse priester Guy Gilbert die zaterdag kardinaal Godfried Danneels assisteerde bij de huwelijksvierig in de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedele kathedraal.
De prins en de prinses daagden een kwartier te laat in de kerk op omdat zij zich te voet een weg moesten banen door de mensenzee. De viering verliep hoofdzakelijk in het frans. De viering duurde anderhalf uur. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken