Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

600 deelnemers voor nationale jongerenpelgrimage ,,Stap voor Stap""

BRUSSEL (RKnieuws.net) - Voor de zesde editie van ,,Stap voor Stap´´, de nationale jongerenpelgrimage in België in het weekend van Palmzondag daagden 600 jongeren op: 300 Vlamingen en evenveel franstaligen. Dit initiatief, in voorbereiding op Pasen, wil jongeren tussen 17 en 30 jaar sterken in hun geloof en in hun leven van elke dag. Het gaat om een initiatief van de interdiocesane jeugddienst.
Vanuit de vijf Vlaamse provincies trokken zaterdag 300 jongeren naar Munkzwalm. In kleine groepjes van een tiental personen trokken de deelnemers door het hart van de Vlaamse Ardennen van Munkzwalm naar Oudenaarde. Onderweg stonden ze stil bij het thema van deze Stap voor Stap ,,Gezonden om te dienen´´.

´s Avonds was er een verzoeningsviering en een praatcafé. De nacht werd doorgebracht in het Sint-Bernarduscollege in Oudenaarde.

Zondag vertrokken zowel de Vlaamse als de 300 Waalse deelnemers naar de Magdalenazaal in Brussel voor een gemeenschappelijk programma in het teken van het thema. Zang, stilte, woord en beeld wisseldene elkaar af. Dienen - dienstbaar zijn werd in een perspectief van roeping, gebed, zending en lijden geplaatst. Er waren ook allerhande werkwinkels rond het thema.

Na een gezamenlijke picknick in het park aan de Madeleinekerk maakten de 600 deelnemers zich op voor de Palmprocesssie. Honderden wandelaars en toeristen bleven in hartje Brussel verbaasd kijken naar de Palmoptocht.

In de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal ging kardinaal Godfried Danneels, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, voor in de Palmzondagliturgie. Hij vroeg de jongeren om doorheen vele ,,lagen´´ van ons leven, als met een infraroodcamera, te kijken naar Jezus die dienaar werd van alle mensen.

,,De Goede Week is begonnen. 600 jongeren uit gans België zetten deze week in gesterkt door een roep om dienstbaar te zijn in het dagelijks leven. Gesterkt, bevochten, bevraagd .. in een relatie met God en zo terug gezonden om lijden niet het laatste woord te geven´´, zegt Tom Van Wambeke van de interdiocesane jeugddienst. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken