Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ontslagen pastoor even terug in Wezembeek

Ontslagen pastoor even terug in Wezembeek
WEZEMBEEK-OPPEM (RKnieuws.net) - Jos Verstraeten, pastoor van Vossem (Tervuren) die eind vorig jaar door kardinaal Danneels werd ontslagen als pastoor van de Sint-Pietersparochie in Wezembeek-Oppem heeft zondag deelgenomen aan een voettocht die door het actiecomité ,,Jos Blijft´´ werd opgezet vanuit Vossem naar Wezembeek-Oppem, een afstand van 7 km. In het totaal waren er een honderdtal manifestanten.
Bij aankomst aan de kerk hield Jos Verstraeten een korte toespraak. Daarna leidde hij een kort gebedsmoment in de kerk. Incidenten bleven uit.

Verstraeten werd ontslagen omdat hij weigerde opnieuw een franstalige mis in de Sint-Pieterskerk in te voeren. Hij werd opgevolgd door nationaal luchthavenaalmoezenier Herman Boon maar die bedankte onlangs voor de job omdat hij geen oplossing kon bereiken. Inmiddels is John Van Echelpoel uit Heverlee (Leuven), die lid is van de beleidsploeg van het bisdom, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de Sint-Pietersparochie in Wezembeek. De pastoraal draait er voorlopig op een laag pitje. Het bisdom wil er de gemoederen eerst laten afkoelen.

Wezembeek-Oppem is een Vlaamse gemeente, vlakbij Brussel, met faciliteiten voor de franstaligen. Sinds zijn ontslag in Wezembeek-Oppem is pastoor Verstraeten nog enkel pastoor van Vossem (Tervuren). (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken