Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vijf kardinalen uit vijf continenten

Vijf kardinalen uit vijf continenten
ROME (KerkNet/RadVat) - Kardinaal Lustiger – aartsbisschop van Parijs, lid van de Academie Française en bekeerling van het jodendom tot het christendom - maakte er nooit en geheim van dat de dialoog met de samenleving één van zijn prioriteiten is.
Dit jaar pakt hij in het kader van de vasten uit met een erg opvalland initiatief: tijdens de periode van 4 maart tot 8 april geven vijf kardinalen uit de vijf verschillende continenten in de Notre Damekathedraal van Parijs een vastenvoordracht. De sprekers zijn echte zwaargewichten uit de katholieke Kerk.
De traditie van de vastenvoordrachten gaat terug tot de tweede helft van de negentiende eeuw. De Oostenrijkse kardinaal Schönborn, de jongste paballi en de huidige aartsbisschop van Wenen, krijgt op 4 maart de eer om als eerste de reeks te openen.
 
 

 

Rorate Zoeken