Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Lisse: Seminar met Ely Cathedral Choir

Lisse: Seminar met Ely Cathedral Choir
Op 4, 5 en 6 juli 2003 wordt in hotel “de Nachtegaal” te Lisse een seminar gehouden met het jongens- en mannenkoor van de kathedraal van Ely (Engeland). Dit seminar wordt georganiseerd in het kader van de festiviteiten rond het 100 jarig bestaan van de St. Agathakerk in Lisse.
Er wordt een aantal lezingen gehouden, met als onderwerpen: “de engelse koortraditie en de opleiding van de jongens binnen de koorscholen”,” counter-tenors – worden ze geboren of gecreëerd, de techniek van het counter-tenor zingen” en “de vorming van jongensstemmen vóór en tijdens de mutatie”.

Deze lezingen worden verzorgd door Paul Trepte, dirigent van het Ely Cathedral Choir, Ron Greydanus, counter-tenor en Peter North, zangpedagoog.
De Nederlandse jongenskoorspecialist en musicoloog Jan Valkestijn gaat een workshop verzorgen rond het zingen van Anglican Chants en de mogelijkheid deze te gebruiken in andere talen dan het Engels.

Master classes

Hoogtepunt van het seminar is een tweetal master classes, waarin studenten koordirectie zelf met Ely Cathedral Choir kunnen werken.
Verder zijn er drie repetities met het koor bij te wonen, alsmede een festival evensong, een groot concert en een traditionele Hoogmis.
Het hotel verzorgt de catering en biedt deelnemers aan het seminar een goedkoop overnachtingsarrangement.

Voor informatie en aanmelding:
Seminar Ely Cathedral Choir
Kerkeland 24
2171 PS Sassenheim
tel: 0252-221055
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken