Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop van Luyn op FNV conferentie over "Waarden en sociale samenhang"

UTRECHT (RKnieuws.net) - Op 1 mei 2003 (van 12.00 uur tot 17.00 uur) organiseert de FNV samen met een aantal andere organisaties in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam een conferentie over de rol van waarden in de sociale samenhang binnen de samenleving. Paul Kalma, directeur van de Wiardi Beckman Stichting, zal de conferentie openen.
De conferentie zet vijf waarden centraal in workshops over barmhartigheid, gerechtigheid, solidariteit, waardigheid en burgerzin en verantwoordelijkheid. De workshops worden verzorgd door diverse organisaties. Er zal ook een discussie zijn waar o.a. bisschop van Luyn en de secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, Ineke Bakker in deelnemen.

De 1-meiconferentie 2003 wordt georganiseerd door de FNV, Disk-arbeidspastoraat, de katholieke mensenrechtenorganisatie Justitia et Pax, de Raad van Kerken en het Humanistisch Verbond.
De verkiezingen van mei 2002 hebben duidelijk gemaakt, dat Nederlanders anders zijn gaan denken over hun onderlinge verhoudingen en het samenleven met elkaar. Sinds die verkiezingen zijn heel veel artikelen verschenen, waarin het publieke debat rond sociale samenhang en de onderliggende waarden aan de orde gesteld wordt. Vandaar de keuze om tijdens de conferentie van 1 mei 2003 de rol van waarden bij het werken aan sociale samenhang centraal te stellen.

Boekpresentatie

Tijdens de conferentie wordt het boek "Bezield, de inspiratiebronnen van de FNV" gepresenteerd. Dat levert, naast een historisch overzicht van het levensbeschouwelijk werk van de FNV, ook een reeks interviews met betrokkenen van binnen en buiten de FNV. Zij geven hun visie op de relatie tussen levensbeschouwing en vakbeweging en de consequenties daarvan voor de opstelling van de FNV. Het geheel wordt afgesloten met een interview met voorzitter Lodewijk de Waal. Rode draden zijn de inzet voor solidariteit en een brede vakbeweging.
De auteurs zijn: Leo Mesman, Herman Noordegraaf en Jan Schrauwen.
Het boek is vanaf 1 mei te bestellen bij de FNV. De prijs is 10 Euro

Meer informatie

Meer informatie is te krijgen via de <a href="http://www.fnv.nl/welkom/renderer.do/menuId/19933/clearState/true/">FNV-subsite over levensbeschouwing</a> of bij Justitia et Pax, Maarten Baltussen, 070-3136800 (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken