Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mgr Vangheluwe: "Geloof geen privé-zaak"

BRUGGE (RKnieuws.net) - "Een christen, iemand die Jezus Christus daadwerkelijk wil volgen, zal nooit onverschillig blijven als hij iemand in nood ziet. In die zin kan ons geloof nooit een privé-zaak zijn. Men kan de geloofsbeleving niet beperken tot het eigen hart, het gezin, het kerkgebouw": dat zegt Mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge.
Mgr. Vangheluwe: "De christelijke geloodsovertuiging zal zich noodzakelijk uiten in concrete daden van naastenliefde. Het geloof is natuurlijk een privé-zaak, in deze zin gaat het om een persoonlijke stellingname. Anderen, en zeker niet de overheid, kunnen in mijn plaats niet beslissen wat ik wel dan niet moet geloven. Maar als christen ben, dan kan ik me niet beperken tot innerlijke gedachten en gevoelens. Ik neem verantwoordelijkheid op voor mijn medemens, voor de zwakste eerst".

Inzet voor iedere mens in nood is eigen aan het christendom, aldus de Brugse bisschop. De bijzondere aandacht die de Kerk wil besteden aan armen en zwakken heeft volgens Mgr. Vangheluwe een dubbel fundament: haar geloof in God die een voorkeurliefde voor de armen heeft en haar roeping tot gemeenschap. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken