Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Trouwt predikant Carel ter Linden Argentijnse Maxima?

Trouwt predikant Carel ter Linden Argentijnse Maxima?
BRUSSEL (KerkNet/NRC) - De Nederlandse predikant Carel ter Linden zal meer dan waarschijnlijk ook het huwelijk van prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta inzegenen. Dat werd door verschillende Nederlandse kranten gemeld na het huwelijk van Prins Constantijn en prinses Laurentien in de Sint-Jacobskerk in Den Haag.
Over het huwelijk van prins Willem-Alexander en de Argentijnse Maxima Zorreguieta is er in de Nederlandse pers reeds menig woord geschreven, niet in het minst wegens het al of niet vermeende verleden van Maxima’s vader onder de Argentijnse dictatuur.
De Argentijnse Maxima Zorreguieta is echter van katholieke huize en dat ligt in het toch nog sterk protestantse gekleurde Nederlandse koningshuis een beetje gevoelig. Een prinsenhuwelijk in een katholieke Kerk, volgens velen de wens van Maxima, zou voor nogal wat complicaties zorgen. De Nederlandse prins Willem-Alexander zou weliswaar wel permissie kunnen krijgen om tijdens die viering te communie te gaan, maar voor de andere protestantse aanwezigen zou dat niet het geval zijn.
De voorkeur van het toekomstige prinsenpaar lijkt nu uit te gaan naar een hervormde kerkdienst, bij voorkeur geleid door predikant Carel ter Linden. De viering zou ook een oecumenisch tintje krijgen, om de nieuwe Nederlandse prinses Maxima niet al te zeer te ontstemmen.
De plechtigheid zelf zou doorgaan in Amsterdam. En dat lijkt toch wel een beetje op het tarten van het lot, omdat vorige koninklijke plechtigheden daar in het verleden door de provo’s steevast ontsierd werden. Maar tijden veranderen en het Nederlandse koningshuis blijft geliefd bij de bevolking. Prins Willem-Alexander rekent erop dat hij van die bevolking het nodige krediet krijgt om missie waar te maken.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken