Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Slowakije en Vaticaan halen banden aan

Slowakije en Vaticaan halen banden aan
BRATISLAVA (Kath.net/RKnieuws.net) – Het parlement van Slowakije heeft de regering opgedragen een verdrag aan te gaan met het Vaticaan waarin afspraken over gewetensvrijheid worden gemaakt.
Volgens de krant “The Guardian” neemt de invloed van de Katholieke Kerk in het voormalige Oostblokland zo behoorlijk toe.
Dokters kunnen straks weigeren om mee te werken aan een abortus, zonder te hoeven vrezen voor vervolging. Rechters staat het nu vrij om geen echtscheidingszaken te behandelen en leraren hoeven bij het geven van seksuele voorlichting geen informatie te geven over zaken die tegen de leer van de Kerk ingaan.

Het is voor de eerste keer dat het Vaticaan een dergelijke overeenkomst aangaat met een Europees land. Het past goed in de aandacht die paus Johannes Paulus II heeft voor het Oostblok, als hij het heeft over de her-Evangelisatie van Europa. Critici zien in deze ontwikkelingen een aantasting van de scheiding tussen Kerk en Staat. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken