Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vlaamse christelijke organisaties luiden alarmbel over huisvesting

Vlaamse christelijke organisaties luiden alarmbel over huisvesting
BRUSSEL (RKnieuws.net) - ,,Huurders zijn er, omwille van hun gestegen woonkosten, op achteruit gegaan. De kleine verhoging van de minimuminkomens vormt slechts een fractie van wat huurders meer moeten uitgeven aan huur. De hoge woonkost is de voornaamste factor van verarming geworden´´: dat zeggen een zestal Vlaamse christelijke organisaties die geregeld overleg plegen binnen het Netwerk Caritas Solididariteit.
De organisaties eisen naar aanleiding van de verkiezingen die op 18 mei worden gehouden dat de huisvesting op federaal vlak wordt aangepakt. Daarbij wordt gepleit voor een prijzenbeleid gekoppeld aan de kwaliteit van de woningen; voor een verlaging van het BTW-tarief voor sociale woningbouw tot 5 procent en voor een correctie van de onrechtvaardige fiscaliteit in verband met huisvesting. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken