Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

´Jazzpriester´ leidt uitvaart Nina Simone

´Jazzpriester´ leidt uitvaart Nina Simone
CARRY-LE-ROUET (RKnieuws.net) - Vandaag kwamen honderden mensen samen in de katholieke kerk van het Franse Carry-le-Rouet voor de uitvaartdienst van zangeres Nina Simone. De wereldberoemde jazz- en bluesdiva stierf eerder deze week op 70-jarige leeftijd. Priester en jazz-gitarist Guy de Fatto leidde de uitvaart en prees Nina Simone voor haar inzet tegen racisme.
"Natuurlijk was Nina niet perfect, maar ze vocht voor de rechten van de zwarten in de Verenigde Staten, en alleen al voor die reden ben ik er zeker van dat ze daar boven is. Dank je, Nina", zei priester de Fatto, die zelf inmiddels de 75 gepasseerd is, en een professionele jazz-carrière als basgitarist achter de rug heeft.

My baby just cares for me

Nina Simone werd in 1933 geboren in de Amerikaanse staat Noord-Carolina. Ze werd vooral bekend door het nummer 'My baby just cares for me' en haar versie van 'I put a spell on you'.

De zangeres maakte vele muzikale successen mee, maar ook dramatische huwelijken, arrestaties, armoede en psychische problemen. Tijdens de uitvaart werd een pas ontdekte opname gespeeld waarop de zangeres piano speelt en de hoogte- en dieptepunten van haar leven de revue laat passeren.

In 1973 verliet Nina Simone de Verenigde Staten uit verbittering over het racisme in dat land; vanaf 1993 woonde ze in Zuid Frankrijk. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken