Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Frankrijk: bisschoppen eisen beter onthaal asielzoekers

Frankrijk: bisschoppen eisen beter onthaal asielzoekers
PARIJS (RKnieuws.Net) - De Franse bisschoppen vragen de politieke verantwoordelijken dringend maatregelen uit te werken om het onthaal van asielzoekers te verbeteren. Dat meldt het Romeinse persagentschap ZENIT.
De bisschoppen betreuren dat de procedures voor het behandelen van de asielaanvragen te veel tijd in beslag nemen. Zij zijn van oordeel dat de sociale rechten en de huisvesting van de asielaanvragers moeten verbeterd worden.

Volgens de bisschoppen moeten de asielaanvragers ook de gelegenheid krijgen om arbeid te verrichten. Zij wijzen er op dat nu heel wat asielzoekers in mensonwaardige omstandigheden leven.

De bisschoppen herinneren er aan dat het asielrecht is ingeschreven in de bijbelse traditie en in de leer van de kerk. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken