Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Heverlee: catechistencongres

Heverlee: catechistencongres
HEVERLEE (RKnieuws.net) - De cel Verkondigen van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen (aartsbisdom Mechelen-Brussel) organiseert op zaterdag 14 juni 2003 een catechistencongres in het Jezuïetenhuis aan de Waversebaan in Heverlee (Leuven).
Ria Dereymaeker: ,,Er beweegt de laatste tijd heel wat in de catechesewereld. Allemaal zijn we op zoek naar wegen om catechese te laten aansluiten bij het leven van mensen vandaag omdat wij vermoeden en zelf ervaren hebben dat het verhaal van God met ons een verhaal is dat de moeite waard is, dat ons leven rijker en zinvoller maakt. Hoe kunnen we dit verhaal vandaag vertellen op een zinvolle manier? Daar willen we samen de deelnemers over nadenken. We willen een aantal sporen en pistes verkennen waar wij in geloven. Tegelijkertijd willen we zoveel mogelijk materiaal aanreiken om deze wegen waar te maken´´. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken