Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Onderzoek naar echtheid wonder Moeder Theresa

Onderzoek naar echtheid wonder Moeder Theresa
VATICAAN (KerkNET/FIDES/CWN) - Op 15 augustus van dit jaar sluit het aartsbisdom van Calcutta de plaatselijke fase van het onderzoek voor de zaligverklaring van Moeder Theresa af.
Daarna verhuist het onderzoek volledig naar Rome, waar de postulator een zogenaamde “positio” – een samenvattend document over het leven en de spiritualiteit van Moeder Theresa – zal voorbereiden.
In deze fase kan de zaligverklaring van Moeder Theresa ook met andere zaken samengevoegd worden.
Een keer de positio voltooid, kan de Congregatie voor de Heiligverklaring het formele oordeel uitspreken dat Moeder Theresa een heroïsch leven leidde. Wanneer dit door de paus met zijn handtekening bekrachtigd wordt en na de erkenning van een wonder, kan Moeder Theresa definitief zalig verklaard worden.
Aartsbisschop D’Souza verklaarde vorige week dat er door het aartsbisdom Calcutta al een onderzoek werd ingesteld naar verschillende wonderen die aan Moeder Theresa worden toegeschreven. Ook in Rome worden die mirakels nu onderzocht. Minstens één moet door de Congregatie voor de Heiligverklaring als authentiek bekrachtigd worden.

 
 

 

Rorate Zoeken