Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

België: noodhulp voor Congo

België: noodhulp voor Congo
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De katholieke hulporganisatie MEMISA heeft vrijdag in Brussel bekend gemaakt dat ze humanitaire hulpgoederen naar Bunia in het oosten van RDC Congo overbrengt. Het transport gebeurt op maandag 5 mei. Het gaat om 12.500 kg hulpgoederen.
De lading zal bestaan uit medicamenten, medisch materiaal en kleding. Ook in de streek zelf zullen hulpgoederen worden aangekocht en ter beschikking van de noodlijdende bevolking worden gesteld.

Bunia is de hoofdstad van Ituri. Daar zijn de jongste weken bij hevige confrontaties tussen rivaliserende groepen die uit zijn op de natuurlijke rijkdommen van de streek enkele honderden doden gevallen. De MONUC, dat is de VN-missie in RDC Congo, is in dit kader een uitgebreid onderzoek gestart. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken