Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Winksele: open parochieberaad

Winksele: open parochieberaad
WINKSELE (RKnieuws.net) - De O.L.-Vrouw Hemelvaart parochie van Winksele (Herent) heeft een open parochieberaad gehouden. De deelnemers kregen de gelegenheid om zowel het positieve- als het negatieve in de parochie aan te kaarten. Er werden heel wat constructieve voorstellen gedaan.
Positief ervaren de parochianen onder meer de open vergaderingen, de gezinsvieringen en de goede jaarplanning. Negatieve punten zijn onder meer geen of weinig aandacht voor oudere tieners en te weinig vieringen in de eigen parochiekerk tijdens de Goede Week.

Alle kerkgangers kregen inmiddels een verslag van het open parochieberaad. De parochiepleg heeft beslist voortaan twee maal per jaar een open beraad te houden waarop alle gelovigen worden uitgenodigd. Ook besliste de parochieploeg prioritair werk te maken van het onthaal van nieuwe inwoners in de parochie. Er zal onder meer een onthaalbrochure worden aangemaakt. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken