Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Volgelingen Levebvre positief over "belangrijk gebaar van Rome"

BRUSSEL (KerkNet/LaCroix) - De beslissing om deze maand in Rome een eucharistie op te dragen volgens de Tridentijnse Ritus is positief onthaald door het Priestergenootschap Pius X, de volgelingen van bisschop Lefebvre.
Mgr. Fellay, die bisschop Lefebvre na diens dood opvolgde sprak in een gesprek met de Franse krant La Croix over "een belangrijk gebaar van Rome".

Op 24 mei zal kardinaal Hoyos een eucharistie opdragen volgens de Latijnse, Tridentijnse ritus.

Dat zorgde in de pers ook voor al te voortvarende speculaties over het eventuele einde van de breuk met de volgelingen van bisschop Lefebvre.

Mgr. Rifan meent dat Rome op deze manier alvast erin slaagt het vertrouwen van de traditionalisten te herwinnen. De katholieke Franse bisschop Ricard zegt dat de eucharistie vooral een tegemoetkoming is aan de mensen binnen de katholieke Kerk, die vasthouden aan de Latijnse ritus.

Volgens La Croix wil Rome met de eucharistie duidelijk maken dat het opdragen van een viering volgens de Tridentijnse ritus geen probleem vormt. "Als er problemen zijn, dan liggen die elders."

De krant wijst er ook op dat de paus ook zelf graag wil dat er einde komt aan het schisma met de traditionalisten. La Croix sluit niet uit dat er tegen 2 juli, de verjaardag van het 'Motu Proprio' van 1988, nog een geste komt naar de traditionalisten.
 
 

 

Rorate Zoeken