Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Boek met opstellen voor Pater Elders

Boek met opstellen voor Pater Elders
UTRECHT (RKnieuws.net/Jörgen Vijgen) Dit jaar viert de Nederlandse Thomas van Aquino-kenner Prof. Dr. Leo J. Elders SVD zijn gouden priesterjubileum. Voor die gelegenheid bieden de Nederlands grootseminaries Rolduc en het Willibrordhuis hem een Festschrift aan waarin collega's en vrienden uit binnen- een buitenland een opstel voor de pater hebben geschreven.
Elders leven is onlosmakelijk verbonden met de studie van het denken van de 13e eeuwse filosoof en theoloog Sint-Thomas van Aquino, de "leermeester van het denken" (Fides et Ratio nr. 43). maar ook met de vorming van priesterkandidaten. Dit bracht hem niet alleen naar universiteiten en instituten in Japan, Rome, de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk en Duitsland, maar ook naar Nederland.

Het boek wordt ingeleid door Kardinaal Joseph Ratzinger en bevat bijdragen van o.a. J. Vries (Rolduc), J. Hendriks (Willibrordhuis), V. Ravensloot (Willibrordhuis), Mgr. W. Eijk (Groningen), Kl. Hedwig (Rolduc), J. Vijgen (Willibrordhuis), G. Cottier (Rome), Kardinaal Leo Scheffczyk (München) en Ralph M. McInerny (Notre Dame, V.S.).
De bijdragen zijn in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Latijn geschreven. De bundel bevat tevens de volledige bibliografie van Pater Elders.

Het boek zal in december 2003 verschijnen.

Bestelgegevens

Indubitanter ad Veritatem. Opstellen opgedragen aan Leo J. Elders SVD ter ere van zijn Gouden Priesterjubileum. Met een voorwoord van Joseph Kardinaal Ratzinger, Damon, Budel, 2003, ca. 352 p., harde kaft met stofwikkel.

Voor meer informatie en deelname aan de voorinschrijving waardoor uw naam in de tabula gratulatoria zal opgenomen worden, kunt u contact opnemen met de redacteur Jörgen Vijgen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken