Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Meldert: kerk sluit deuren voor restauratie

Meldert: kerk sluit deuren voor restauratie
MELDERT (RKnieuws.net) - De kerk in Meldert (Hoegaarden) gaat voor maanden dicht. Dat is het gevolg van het feit dat de kerk gerestaureerd wordt. De werken starten na Pinksteren. De gelovigen kunnen voor de vieringen in de Sint-Ermelindiskapel terecht.
Enkele jaren geleden werd de buitenkant van de kerk gerestaureerd. Nu komt het interieur aan de beurt. De kerkvloer wordt volledig opgebroken. Er komt vloerverwarming. De glasramen worden hersteld en de kerk krijgt een nieuwe electriciteitsinstallatie.

Het kerkbestuur en de gemeente dragen elk 10 procent van de kosten, de provincie Vlaams-Brabant 20 procent en het Vlaamse Gewest de resterende 60 procent. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken