Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pax Christi zet leerlingen in als conflictbemiddelaar

Pax Christi zet leerlingen in als conflictbemiddelaar
BRUSSEL (RKNieuws.net) - Vrijdag heeft Pax Christi Vlaanderen het project ,,Peermediation´´ gelanceerd. Bij Peermediation worden leerlingen ingeschakeld om conflicten te bemiddelen en op te lossen.
Omdat leeftijdsgenoten in dezelfde situatie zitten, herkennen ze sneller de gevoelens van hun medeleerlingen. De peermediator kan door het stellen van de juiste vragen ruziemakers de relativiteit van hun conflicten laten inzien en een oplossing bereiken.

De eerste van deze conflictbemiddelaars worden opgeleid in het Instituut Heilige Familie in Sint-Niklaas. Een tweede pilootschool is er in Brugge maar Pax Christi hoopt dat er nog andere scholen in het project stappen.

De kandidaat-leerlingen krijgen intensieve training in een aantal gespreks- en interviewtechnieken en leren omgaan met emoties. De leerlingen worden ook opgeleid om onpartijdig in gesprek te gaan met de twee partijen, zo meldt het persagentschap BELGA. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken