Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brussel: Tegenstroom bereikte 3.500 leerlingen

Brussel: Tegenstroom  bereikte 3.500 leerlingen
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Tegenstroom, het relatie- en zingevingscentrum van de KAJ (Katholieke Arbeiders Jeugd) bereikte vorig schooljaar 3.500 jongeren. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.
KAJ is de jongerenbeweging die door kardinaal Jozef Cardijn werd gesticht. Cardijn had een unieke manier van werken. De Zien-Oordelen-Handelen methode is nog steeds actueel en wordt veelvuldig toegepast. Uit KAJ is de dienst Tegenstroom ontstaan.

Beweging maken met jongeren, kan ook op school. Een deugdoende, zinvolle bezinning voor en door hen, samen op weg gaan, tonen dat ze de moeite waard zijn. Het vertrekpunt is steeds weer de leefwereld van de jongeren zelf, hun ervaring, hun hoop en verontwaardiging. Van daaruit leren ze kritisch kijken naar hun leven en naar de samenleving. Met Tegenstroom proberen we hun leven te toetsen aan de christelijke waarden, zegt Ann Caremans, coördinatrice van Tegenstroom. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken