Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Duitse jongeren vervreemden van de kerk

Duitse jongeren vervreemden van de kerk
ERFURT (KerkNet/RefDag) - “Duitse jongeren hebben geen boodschap meer aan de Kerk. Van de Duitsers onder 30 jaar vindt nog maar 13 procent dat “de Kerk goed in onze tijd past”. Bijna de helft van de ondervraagden (47 %) vindt dat de kerk “met ons leven van vandaag weinig te maken heeft”. Dat schreef vorige week het Nederlandse Reformatorische Dagblad.
De gegeven zijn gebaseerd op een onderzoek van het Allensbacher-Instituut. Daaruit blijkt tevens dat een op vijf van de Duitsers zich bezighoudt met horoscopen en astrologie en 8% van de Duitsers meent dat ze met kaartleggen en tarot meer over hun toekomst kunnen te weten komen. Zeventien procent van de Duitsers koestert sympathieën voor Oosterse religies.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken