Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vlaamse pater: ,,Ik voel me helemaal geen held´´

Vlaamse pater: ,,Ik voel me helemaal geen held´´
BRUSSEL (RKnieuws.net) - ,,Ik voel me helemaal geen geld'': dat zegt de 71-jarige Vlaamse pater Leonard Van Baelen, kapucijn, die deze week door het Amerikaanse weekblad Time Magazine werd gelauwerd voor zijn baanbrekend ontwikkelingswerk in Kongo in een interview met HET BELANG VAN LIMBURG.
CDI-Bwamanda, het onafhankelijke project dat de pater in 1965 hielp opstarten, is een van de grote koffieleveranciers van het bekende Max Havelaarmerk. In het door burgeroorlog verscheurde land verschaft het aan tienduizenden Kongolezen een inkomen en sociale zekerheid.

De pater is nog steeds bij het project betrokken. ,,Ze moeten mij geen held noemen. Er zijn mensen die er evenveel verdiensten aan hebben. Waarom geven ze die prijs niet aan de hele organisatie?''.

,,Mijn droom is de uitbouw van een sociale economie waarin iedereen bijdraagt volgens zijn eigen mogelijkheden. Nu wordt nog te vaak aan giftenhulp gedaan in plaats van aan ontwikkelingshulp''. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken