Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Orsmaal: 140 tractoren vormen moderne processie

Orsmaal: 140 tractoren vormen moderne processie
ORSMAAL (RKnieuws.net) - De Orsmaalse tractorenprocessie, die zeven jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd met een dertigtal deelnemers, is afgelopen weekend uitgegroeid tot een massagebeuren waarvoor 140 tractoren opdaagden. Er waren ook veel jongeren. De moderne versie van de kruisdagenprocessie is in alle opzichten een meevaller. Dat meldt HET NIEUWSBLAD.
Orsmaal, een deelgemeente van Linter, maakt deel uit van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen.

Aan de processie ging een eucharistieviering vooraf. Nadien vertrok eerst de voetgangersprocessie, gevolgd door de tractoren. Op het einde van de processie werden de tractoren gezegend. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken