Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Danneels vraagt aandacht voor vrijheid van onderwijs

Kardinaal Danneels vraagt aandacht voor vrijheid van onderwijs
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Belgische informateur Elio Di Rupo, een Waalse socialist, heeft dinsdag een ronde tafel georganiseerd met vertegenwoordigers van de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke overtuigingen (katholieken, protestanten, joden, moslims; vrijzinnigen) en de Turkse-, moslim-, joodse- en Afrikaanse gemeenschappen in Belgie.
De deelnemers legden de nadruk op het belang van de dialoog tussen de gemeenschappen. Kardinaal Danneels vroeg ook aandacht voor de vrijheid van het onderwijs en voor de bescherming van het gezin.

Volgens informateur Di Rupo zou er in een volgende regering een minister bevoegd moeten zijn voor de samenwerking en de dialoog tussen de gemeenschappen en tussen de gemeenschappen en de overheid. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken