Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus stuurt gezant op humanitaire missie naar Irak

Paus stuurt gezant op humanitaire missie naar Irak
VATICAANSTAD (RKnieuws.net, MISNA) - Paus Johannes Paulus II heeft woensdag Mgr. Cordes, voorzitter van de pauselijke raad "Cor Unum´´, op humanitaire missie naar Irak gestuurd. "Cor Unum´´ coördineert de humanitaire hulpverlening van de katholieke organisaties bij natuurrampen en in noodsituaties.


Mgr. Cordes zal zich in Irak vergewissen van de concrete noden en de omstandigheden waarin de hulp moet plaatsvinden. Het Vaticaan streeft niet enkel naar een evenwichtige verdeling van de hulp maar wil ook actief bijdragen in de sociale en politieke heropbouw van het land.

Gezant Cordes doet onder meer Bagdad en Mossoul aan. Tijdens zijn verblijf in Irak dat verscheidene dagen duurt zal Mgr. Cordes een concreet, rationeel en gecoordineerd hulpverleningsplan opstellen in samenwerking met de plaatselijke bisschoppen en de niet-gouvernementele hulporganisaties.

Mgr. Cordes wordt op zijn reis in Irak vergezeld door verscheidene experts in humanitaire hulpverlening, zo is in het Vaticaan vernomen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken