Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bill Gates-stichting steunt project Jezuïeten

Bill Gates-stichting steunt project Jezuïeten
BRUSSEL (KerkNet/NYT) - De Bill Gates-stichting, die eerder felle kritiek kreeg omdat ze ook projecten steunde die abortus en geboortecontrole promoten, heeft volgens de New York Times ruim 19 miljoen dollar vrijgemaakt voor de 'Christi Reys'- scholen, een project van de Amerikaanse Jezuïeten.
Het project ging van start in de arme wijken van Chicago, waar 62% van de jongeren niet eens afstudeert en vaak zonder werk blijft. Dankzij de eigen aanpak op de scholen van de jezuïeten wisten ervoor te zorgen dat ruim 85% afstudeert, dankzij kleine, gepersonaliseerde, maar rigoureuze opleidingsprogramma's.

Daarbij wordt werk en onderwijs gecombineerd, waarbij de lessen op dagen dat er langer school is gegeven worden, zodat de jongeren de rest van de tijd kunnen werken. In de school zelf wijst men alle lof af en wijst men op de verdienste van de Katholieke scholen, die zich steeds voor de benadeelde jongeren hebben ingezet. (AtK)
 
 

 

Rorate Zoeken